Ingrediente
- Pentru o foaie de blat:
- 2 oua mari
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de apa minerala
- 5 linguri de nuca
- o lingurita de praf de copt
- Pentru crema:
- 10 linguri de zahar pentru fiecare foaie
- 2 plicuri de budinca de vanilie sau creme olle
- Lapte
- atat cat scrie pe plic (400 gr pentru fiecare plic)
- coaja rasa de lamaie
- o ciocolata cu lapte pentru decor
Mod de preparare
Se vor face 3 foi de blat, astfel: mixati albusurile de ou pana cand acestea devin spuma, apoi adaugati si galbenusurile, urmate de zahar si de restul ingredientelor. Impartiti compozitia obtinuta in 3, si coaceti fiecare foaie la 180 de grade pana cand se rumeneste, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intre timp preparati budinca sau creme olle-ul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand si coaja rasa de lamaie a final.
Cand toate foile s-au copt, si ati pregatit o tava pe care sa "construiti" produsul finit, apucati-va sa caramelizati zaharul. Puneti zaharul intr-o oala si lasati-l sa se topeasca putin. Cand acesta incepe procesul de topire, amestecati continu pentru a nu se arde. Daca devine prea brun, dar nu este in totalitate topit, indepartati oala de pe ochi si amestecati.
Cand zaharul are o culoare aurie si este in totalitate topit, incepeti construirea prajiturii, astfel: asezati o foaie de blat, intindeti cu lingura o cantitate de zahar astfel incat sa va ramana si pentru urmatoarele 2 foi, si apoi intindeti crema de vanilie. Apoi iar foaie,iar caramel, iar crema de vanilie, pana cand incheiati cu crema, peste care presarati ciocolata data pe razatoare.
Tip: de indata ce turnati caramelul pe blat, acesta se va intari, insa nu va speriati, caci de indata ce veti da prajitura la rece, el va deveni lichid.
Va doresc pofta mare!
Intre timp preparati budinca sau creme olle-ul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand si coaja rasa de lamaie a final.
Cand zaharul are o culoare aurie si este in totalitate topit, incepeti construirea prajiturii, astfel: asezati o foaie de blat, intindeti cu lingura o cantitate de zahar astfel incat sa va ramana si pentru urmatoarele 2 foi, si apoi intindeti crema de vanilie. Apoi iar foaie,iar caramel, iar crema de vanilie, pana cand incheiati cu crema, peste care presarati ciocolata data pe razatoare.
Tip: de indata ce turnati caramelul pe blat, acesta se va intari, insa nu va speriati, caci de indata ce veti da prajitura la rece, el va deveni lichid.
Va doresc pofta mare!
No comments:
Post a Comment