Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu caramel si nuca simpla

Ingrediente

  • Blat: 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri faina.
  • 200 grame ciocolata alba.
  • Crema:12 linguri de zahar
  • 200 g margarina
  • si 2 linguri
  • 6 galbenusuri
  • 200 g nuca prajita si taiata marunt.
Mod de preparare
Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt.



Dupa ce s-a copt blatul se scoate din tava si se pune 200 g ciocolata alba rasa.

Crema: 7 linguri de zahar se ard, apoi se pune in el 200 g margarina, si 2 linguri de apa si se lasa la foc pana se ingroasa. Cele 6 galbenusuri ramase se freaca cu 5 linguri de zahar.Se ia de pe foc crema de zahar ars, se lasa 1-2 minute sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar si 200 g nuca prajita si taiata marunt. Se pune apoi pe foc pana se ingroasa bine crema. Se ia apoi de pe foc si se pune peste ciocolata alba.

Se taie rece.

No comments:

Post a Comment